Ik construeer het liefst mijn eigen wereld, met of zonder knipoog naar de actualiteit. In mijn werk zie je vooral terug hoe ik iets maak. Spelen met materialen, vrijheid, zoeken en het plezier van het creëren staan centraal. Ik laat graag het toeval toe. Tegelijkertijd biedt een thema houvast. Dat kan gaan over kachels (of milieu en de energiecrisis), een gele kamer (of veiligheid), onderstromen in de samenleving (of lelijkheid) of schepsels en dieren.

Op dit moment staat bij mij de natuur centraal en dan specifiek bomen en details ervan, zoals schors en boomwortels.  Aaibaarheid en tastzin spelen een rol. 

Tekeningen en Collages

Marjolein van Haaften

06 36136812

postvoormarjoleinvh@gmail.com

Atelier in Haarlem. Te bezoeken op afspraak.

In de GALERIE staat een overzicht van mijn werk vanaf 2010. In de ONLINE WINKEL kun je direct werk van mij kopen of mijn werk als KUNSTKAART versturen.

Enkele favoriete kunstenaars: Marlene Dumas, Frida Kahlo, Hanah Höch en Nederlandse tekenaars als Arno Kramer, Hannah van Barth en Emmy Bergsma. Interessante kunststromingen:arte povera (Herman de Vries, Giussepe Penone) en land art (Richard Long).